diumenge, 8 d’abril del 2018

GINGEBRE LA FORÇA DEL PICANT


Agafa't a l'esclaforeta del Gingebre

El Gingebre es un aliment-medicina que funciona des de la nit dels temps. Sense aquests remeis naturals l'humanitat hauria desaparegut com els dinosaures !!
Les especies i les plantes la gent les tenia a l'hort per cuinar o fer servir en qualsevol moment. Era la seva farmaciola particular. Ara torna la moda de cultivar al balco !! Ja veureu com es fa.

La fama del gingebre la té per que treu el mareig i les arcades en viatges o a l'embaras. Va de meravella !
Pro aixo es molt poc respecte al poder que te. Els Ayurvedas i els xinesos ho coneixen des de fa mil·lennis. 
El millor es el gingebre fresc en infusió que es troba a les fruiteries, dons les capsules en pols son per casos molt extrems i no se'n pot abusar (seria com cremar els mobles per escalfar-se). LLEGIR MES :
El seu millor poder es com a dispersor de l'estancament de l'energia o la sang. O sigui que ajuda a la circulació i a les suprarenals (afegint caiena) a recuperar energia en casos d'estres. Aixo es un resum i si ho llegeix un expert que no em mossegui....
L'estancament es veu en llavis morats per exemple. I aquests llavis no nomes es donen en gent gran !! Qui no te esgotament per estres ???

On millor treballa es en persones que en Ayurveda es diuen Vata: Nerviosos, prims, cervells amb potes i fredolics: Els "multitarea" que "viuen sobre els seus nervis"
I si es dona el cas us pot ajudar, tant si us en n'aneu "por la pata abajo", com si no podeu anar ni de conya. També si esteu perjudicats per una nit moguda que us ha "embrutat" la sang.

També es fa servir per a cuinar tallat petit junt amb l'all. Trobareu molts plats a la xarxa.
Us ho recomano, sobretot als "maduritos" per conservar la vitalitat i no deixar que el fred del temps us mengi !!!
I es coneix molt poc el seu poder per recuperar-se de la grip i els refredats sobretot si tenim fred o els hem agafat per passar fred : "Mano de santo".

Si voleu saber mes EL LIBRO DEL JENGIBRE de Marinez Roca i molts altres.
https://ca.wikipedia.org/wiki/Gingebre
Per cultivar a casa   https://www.ecoagricultor.com/como-cultivar-jengibre-en-casa/


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIGUEU-ME TEMES QUE US INTERESSIN